A Gyulai TFC csapatát kaptuk a Magyar Kupában

Az MLSZ Területi Igazgatóságán kisorsolták a labdarúgó Magyar Kupa első két megyei selejtező fordulójának párharcait. A sorozatra 9 együttes nevezett, előzetesen csupán az I. osztályú gárdák számára volt kötelező a részvétel, ennek ellenére a 6 érdekelt mellett a Mezőhegyes, a Dévaványa és a Tótkomlós is fontosnak tartotta az indulást, igaz a kvalifikációs bajnokság létrejöttével már egyikük sem tekinthető alacsonyabb osztályból érkezőnek a kiírás szabályai szerint.

írja a bmsextra.hu

A Magyar Kupa 128-as országos főtáblájára Békésből kettő csapat kerülhet fel, a 9 induló ezért 3 körben tudja végigvinni a küzdelmeket. A komlósiak és a szénásiak útja hosszabb lehet a többi résztvevőnél, ennek a két gárdának ugyanis már augusztus 8-án, az első körben pályára kell lépnie azért, hogy utána Szarvason folytathassa. A második forduló időpontját augusztus 12-re írták ki, ugyanakkor a felek megállapodása esetén a mérkőzéseket lejátszhatják az előző hétvégén, augusztus 8-án, vagy 9-én.

Döntetlen esetén büntetőpontról elvégzett rúgásokkal dől el a továbbjutás. A versenykiírás szerint a csapatok hármat cserélhetnek mérkőzésenként, de megeshet, hogy az MLSZ ezt a pontot a bajnokságokhoz hasonlóan ötre módosítja majd.

Az országos táblára jutó két együttes a szeptember 19-20-ai hétvégén vívja a kupamérkőzését, ezért az akkorra kisorsolt bajnoki találkozóját augusztus 26-án (szerda) tudhatja le, igaz ettől az időponttól el is térhetnek majd az érdekeltek.

Íme a Magyar Kupa megyei szakaszának menetrendje:

1. forduló. Augusztus 8., szombat, 17.00: Tótkomlósi TC–Nagyszénás SE.

2. forduló. Augusztus 12., szerda, 17.00: Szarvasi FC–Tótkomlósi TC–Nagyszénás SE párharc győztese, Jamina SE–Mezőhegyesi SE, Dévaványai SE–Gyulai TFC, Szeghalmi FC–Orosházi MTK-ULE 1913.

A 3. forduló időpontja augusztus 19., szerda, 17.00.