Túzok Trail elnevezésű terepfutóverseny

A Dévaványai Sportegyesület, Dévaványa Város Önkormányzatával, és a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósággal együttműködve, hagyományteremtő szándékkal, 2023. szeptember 2. napján, harmadik alkalommal megrendezi a Túzok Trail elnevezésű terepfutó versenyt, illetve kerékpáros teljesítménytúrát.

[AdSense-A]

A rendezvény elsődleges célja a helyi és környékbeli lakosság részére a helyi természeti értékek által nyújtott környezetben a sportolási, kikapcsolódási lehetőség biztosítása, illetve ezen eseményen keresztül a nemzeti park szerepének, tevékenységének megismertetése, Dévaványa város természeti adottságainak, történelmi emlékeinek bemutatása, a pusztai élet megjelenítése.

 

A verseny megrendezésével a szervezők igyekszenek megcélozni olyan sportolási, kikapcsolódási igények kielégítését, mely eredményeként a résztvevők rendszeresen visszatérnek, így a Túzok Trail fontos eseményé tud válni az éltükben, illetve Dévaványa életében is.

A verseny rajthelye és célja a Réhelyen kiépített Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont lesz. Innen indulnak a futótávok 5, 10, 21,1 és 42,2 km, valamint a 25 és 50 km-es kerékpáros távok is. A terepfutóverseny a Réhelytől keletre eső túzokélőhelyek között vezető dűlőutakon fog vezetni. A kerékpáros távok útvonalai Ecsegfalva irányába vezetnek, ahol a Hortobágy-Berettyó szabályozatlan kanyarulatait követő árvízvédelmi töltésen halad az útvonal.

A versenyre való nevezést online rendszeren keresztül tehetik meg majd a sportolni vágyók, a temposport.hu oldalon keresztül.