Újabb 3 pont a hétközi találkozón

Csütörtökön pótolta csapatunk korábbi elmaradt mérkőzését, ahol az ellenfél a Bátonyterenye gárdája volt. A múlt heti biztató játékunk után jó előjelekkel vártuk a találkozót, még akkor is, ha tudtuk ellenfelünk esetében csalóka a tabellán elfoglalt jelenlegi 5. pozíció, hiszen szívós, jó játékerőt képviselő csapatról beszélhetünk, akik komoly rutinnal rendelkeznek még a Skorpió SE korszakából. Jól mutatja ezt az is, hogy a góllövőlistát jelenleg vezető játékost az ő keretük adja. Az idegenbeli mérkőzésből tanulva számítottunk ellenfelünk kemény védekezésére, illetve tudtuk, hogy igyekeznek majd sokpasszos játékunkat letámadással nehezíteni.

Az egész mérkőzésen remekül játszó Furka Júlia rögtön az első percben vezetéshez juttatott bennünket egy szép lefordulást követően. Talán kicsit túlságosan is megnyugodtunk, hiszen 5 perccel később a vendégek gólvágója Molnár Anett emelt a kapuba egy nem túl veszélyes támadásból, így újra nyílt küzdelem kezdődött a vezetésért. A vezető találatra a 11. percig kellett várni, amikor a születésnapját ünneplő Szabó Tünde Imola került helyzetbe a vendég kapu előterében és nem hibázott.

Képgaléria – Fotó: Erdős Csaba

Pár perc elteltével újra Furka Júlia tudott eredményes lenni, így már 3-1 állt az eredményjelzőn. Az első félidőben még a Bátonyterenye feljebb tudott zárkózni egy szép akciót követően, a félidőre 3-2 állással vonultak a csapatok. A második játékrészben Kurai Nikolett néhány jó csel után lőtte ki az alsó sarkot, tovább növelve előnyünket. A 37. percben egy mintaszerű cserét követően Kovács Kitti gyakorlatilag egyből gólt szerzett, higgadtan passzolta a kapus mellett a hálóba a középre adott labdát.

Igazi izzasztó küzdelem zajlott a pályán az egész mérkőzésen, melynek végül 5-2 arányú hazai győzelem lett az eredménye. Sok hibával játszottunk, illetve ellenfelünk is sok veszélyes támadást tudott kialakítani, azonban a helyzeteinket viszonylag jó százalékkal értékesítve újabb nagyon fontos 3 pontot szereztünk. Vasárnapi ellenfelünk az egyre jobb formát mutató Berettyóújfalu csapata lesz, ahol szintén jó játékra lesz szükségünk a pontszerzéshez!

NB II-es női futsal-mérkőzés

Dévaványai SE–Bátonyterenyei TC 5–2 (3–2)
Gyomaendrőd, zárt kapuk mögött
Vezette: Szigeti, Gyebrovszki (Takács J.).
Gólszerző: Furka (1., 13.), Szabó T. (11.), Kurai N. (33.), Kovács K. (37.), ill. Molnár A. (6.), Mészáros (15.).

Dévaványa: Szabó A. – Nagy Z., Balogh B., Kasznár, Furka. Csere: Szabó T., Bereczki, Molnár K., Kovács K., Tóth N., Beinschróth, Zeller, Molnár K. Edző: Tanács Zoltán.