Aranyat érő ezüst!

A hétvégén zárultak a Pest megyei női futsalbajnokság küzdelmei, ahol csapatunk a felsőházi küzdelmekben volt érdekelt.

De ne szaladjunk ennyire előre..

Az NB II. megnyerése után a keretünk elég jelentős átalakuláson esett át, számos távozónk volt, mellette pedig munkahelyi elfoglaltságok is nehezítették a folytatást, így végül közös döntés eredményeként az idei évet a komoly erőpróbák utáni lélegzetvételnek szántuk. Amolyan örömfoci jelleggel képzeltük el ezt az évet, ahol a nyomás és eredménykényszer nélküli játékra helyezhetjük a hangsúlyt.

Bár a kezdeti időszak sem volt éppen zökkenőmentes, arra aztán végképp nem számítottunk, hogy minden eddiginél nagyobb nyomás alá helyezzük majd saját magunkat. Stílusosan fogalmazva már a pályára lépés előtt öngóllal indítottunk..

Az idei évtől a versenykiírásban új feltétel került meghatározásra, melyet sajnos nem kellő körültekintéssel kezeltünk, így annak megsértésével négy, NB II. nagypályán is szereplő alapemberünk esett ki a keretből, melyet tovább súlyosbított az MLSZ versenyigazgatóságának 15 egységnyi pontlevonása. Csapatunkat teljesen letaglózták ezek az események, hiszen 2 fordulóval az alapszakasz vége előtt utolsó helyen álltunk 0 ponttal! Ebben a helyzetben borzasztó nehéz motivációt találni egy csapatnak a folytatásra, azonban a bajnokság feladása teljesen ellentétes lett volna egyesületünk szemléletével.

A kitartásunk eredményeképpen a IV. forduló végére újabb 10 pontot szereztünk, mellyel sikerült az utolsó felsőházi helyet érő 6. pozíciót megcsípnünk. 10 mérkőzésen 8 győzelmet és 1 döntetlent könyvelhettünk el, valamint csupán 1 szoros mérkőzésen maradtunk alul. Ennek ellenére „csak” a 6. helyről vártuk a felsőházi fordulókat, amit tovább nehezített, hogy az első 5 csapat a helyezése alapján pontokkal érkezett ezekre a körökre, így a korábbi hátrányunkat továbbra sem sikerült maradéktalanul eltüntetnünk. Egymást támogatva a tisztes helytállást tűztük ki célul a folytatásra.

A felsőházi fordulókra sokkal nagyobb fokozatra kapcsolt minden résztvevő, a papírformákat rendre eltörölték a csapatok, így egy végletekig izgalmas rájátszás kerekedett, ahol a dobogós helyek még a IV. forduló játéknapján is teljesen nyitottak voltak.

Az első mérkőzésen a listavezető Salgótarján csapatát fogadtuk, akik mindig kemény ellenfélnek bizonyulnak, így tudtuk, hogy koncentrált játékra lesz szükségünk. A 9. percben ellenfelünk megszerezte a vezetést, s bár hiába játszottunk jól és sok helyzettel, nem tudtuk a javunkra fordítani a mérkőzést.

Következett a Kelen SC csapata, akik mindig sok borsot törtek az ellenfelek orra alá, így kicsit óvatosabban kezdtünk. Az első félidőben kevésbé sikerült azt a koncentrált játékot hozni, amit szerettünk volna, azonban kapusunk, Szabó Niko remek védései, mely az egész napon jellemezte hálóőrünket, meccsben tartottak minket. A második játékrészre feljavultunk, benne volt a lábunkban a gól, végül azonban 0-0 döntetlennel zárult ez a találkozó.

[AdSense-A]

Az utolsó ellenfél az Amazon Foci SE I. csapata volt. A nap ezen szakaszára már látszódott, hogy minden játékosunk az utolsó erőtartalékait mozgósítja, így kissé vontatott, lassú játékkal, mégis magabiztos 3-1 arányú győzelemmel sikerült begyűjteni a 3 pontot. Külön öröm egyesületünk számára, hogy a mérkőzésen négy 14. életévét betöltött játékosunk is bemutatkozott a „nagyok”
között, akik nagyon jól és bátran, helyenként a gólszerzéshez is közel járva szálltak be a mérkőzésbe.

A nap meglepetéseként a Kelen SC 2-4 arányú vereséget szenvedett az Amazon Foci SE II. csapatától. Az utolsó mérkőzésen a Salgótarjáni VSE – Kelen SC ellen aratott 3-2 arányú diadalával csapatunk (az előzmények ismeretében) minden előzetes várakozást felülmúlva a dobogó második fokára állhatott fel!

A lányok hatalmas szívvel játszották végig az egész bajnokságot, a csapat minden egyes tagja óriási dicséretet érdemel a pályán mutatott hozzáállásáért és munkájáért.

„Azokból a kövekből, melyek utunkba gördülnek, egy kis ügyességgel lépcsőt építhetünk.”

Jelentjük a lépcső elkészült. Ilyen szépen ezüst talán még sohasem csillogott!

Hajrá Dévaványai SE!💚🤍⚽