Új év új kihívások

Csapatunk az NB II. női futsal bajnokság keleti csoportjának bajnokaként zárhatta a tavalyi évet, ami a Dévaványai sportélet egyik legnagyobb sikereként könyvelhető el.

A 2020/2021-es szezon zárását követően azonban csapatunk kerete jelentős átalakuláson esett át, számos addig nem várt problémával kellett szembesülnünk. Több meghatározó távozónk akadt, edzői és játékos oldalon egyaránt. Emellett családi körülmények, valamint munkahelyi elfoglaltságok nehezítették a felkeszülésünket. Hosszas mérlegelést követően a megfogyatkozott játékosállomány, valamint a felkeszülésben mutatkozó hiányosságok hatására az idei évben az NB II-ben történő szereplés helyett a Pest megyei női futsal bajnokságban való indulás mellett döntött egyesületünk.

A szurkolóinktól ezúton szeretnénk egy kis türelmet kérni, hiszen óriási szerepük volt abban, hogy a tavalyi évben sikerült bajnoki címet szereznünk, minden alkalommal fantasztikus hangulatban léphettünk pályára előttük.

Ez az év a „sorok rendezéséről” valamint a csapatépítésről fog szólni a DSE-nél, melyre a 11 csapatot felvonultató Pest megyei bajnokságban kiváló alkalmunk nyílik.

A néhány hetente megrendezésre kerülő fordulók alkalmával 2-3 mérkőzést játszanak a csapatok, mely az NB II. bajnokságban megszokott heti rendszerességű mérkőzésekkel szemben lényegesen kevesebb terhet jelent majd az egyéb elfoglaltságokkal küzdő játékosaink számára is.

Bízunk benne, hogy a jelenlegi nehézségek áthidalása után ott tudjuk folytatni, ahol abbahagytuk, és minél előbb alkalmunk nyílik hazai környezetben pályára lépni a kedvenc közönségünk előtt a Varga Lajos Sportcsarnokban.

Hajrá Dévaványa!