Két döntetlen Egy győzelem a második forduló termése

Vasárnap folytatódtak a Pest megyei női futsalbajnokság felsőházi küzdelmei, ahol a II. fordulóban 3 mérkőzés is várt futsalos lányainkra, akik ezúttal is bizonyították, hogy képesek megküzdeni bármilyen nehézséggel.

Nehézségből márpedig kijutott bőven az utóbbi időben, hiszen az amúgy sem túl hosszúra nyúló kispadunk erre a fordulóra még tovább rövidült, hiszen betegség miatt nem számíthattunk több játékosunkra sem. Ennek ellenére a lányok minden mérkőzésen úgy léptek pályára, hogy megpróbálják kihozni magukból a maximumot.

Rögtön az első mérkőzésen a bajnokság favorit csapatával találkoztunk. Tudtuk, hogy a Salgótarján ellen az első perctől koncentrált játékra lesz szükségünk. Álomszerűen indult a mérkőzés számunkra, hiszen már az 5. percben vezetést szereztünk Zeller Anita jóvoltából, melyet a 19. percben Tóth Noémi meg is duplázott. Sajnos az előnyünk nem tartott ki a mérkőzés végéig, ellenfelünk ki tudott egyenlíteni, így végül 1 pontot szereztünk.

[AdSense-A]

A következő mérkőzésen sem várt könnyebb feladat a lányokra, hiszen a Kelen SC II. csapatával találkoztunk. A 3 x hosszabb kispaddal rendelkező ellenfelünk rögtön magához is ragadta a kezdeményezést és egy bombagóllal a 6. percben megszerezte a vezetést. Előnyüket jól is tartották egészen a 26. percig, amikor jött Beinschróth Kitti, aki látványos találattal egalizált. A mérkőzés végéig az eredmény már nem változott, így itt is osztoztak a csapatok a pontokon.

A nap zárásaként az Amazon Foci SE I. csapatával találkoztunk. Ekkorra már minden játékosunk érezte a lábában a nem kevés megtett kilométert, de szükség volt még egy utolsó erős hajrára. Szerencsére Furka Júlia csapatkapitányunk már a 8. minutumban jelezte, hogy maradtak még tartalékai, majd Kovács Kitti pillanatai következtek, aki háromszor is megzörgette az ellenfél hálóját, beállítva így a meggyőző 4:0-ás végeredményt.

Csapatunk minden tagját óriási dicséret illeti, hiszen erőn felüli teljesítményt nyújtottak ezen a napon, a megszerzett 5 ponttal pedig a 3. helyünk stabilizálása mellett sikerült még feljebb zárkózni a tabella élén lévő csapatokhoz. Ezekből a sikerekből bőven lehet meríteni a későbbiekben is!

Hajrá Dévaványa!