Felsőházi folytatást hozhat 2022

Csapatunk a Pest megyei női futsalbajnokság idei utolsó fordulójában a Pinkbull csapata ellen aratott 5:2 arányú győzelemmel, valamint a Kelen ellen elért 1:1-es döntetlennel minden bizonnyal kivívta magának a felsőházba kerülést, így jövőre a bajnokság legjobbjai ellen bizonyíthat. Bár hivatalos tájékoztatást még nem kapott egyesületünk – ezért a feltételes módú megfogalmazás – az előzetes egyeztetések alapján a 6. hely mellett a 15 egységnyi pontlevonás ellenére elért eredmény is a felsőházi rájátszás mellett szól esetünkben.

[AdSense-C]

A bajnokság kezdetén ez egyértelmű cél és egyúttal elvárás is volt a részünkről, azonban a jogosulatlan pályáralépés és pontlevonás nem várt terheket rótt a játékosok nyakába. Ők azonban nem adták fel, és a kemény, alázatos munkának hála sikerült ebből a tetemes hátrányból is talpraállniuk. Óriási dicséret illeti a csapat minden egyes tagját az őszi szezonban nyújtott teljesítményért. Külön köszönet Tanács Zolinak, aki bár hivatalosan ebben az évben nem ült edzőként a DSE kispadján, az edzéseken és a háttérből folyamatosan támogatta a csapatot a korábbi évekhez hasonlóan.

Az utolsó forduló eredményei:

Dévaványai SE – Pinkbull Warriors SE 5 : 2

A Pinkbull csapata ellen rögtön a 10. percben hátrányba kerültünk, azt követően azonban kezdtünk magunkra találni, és végre az addigi próbálkozásaink góllá értek. Csapatkapitányunk Furka Júlia rögtön egy mesterhármassal jelezte, hogy utolsó emberként a védekezés mellett a gólszerzésben is számíthatunk rá, amit Kovács Kitti, valamint Beinschróth Kitti toldott meg további 1-1 találattal. Ellenfelünk a végén még eredményes tudott lenni, ez azonban már csak a szépítésre volt elég.

Dévaványai SE – Kelen SC 1:1

A Kelen csapata ellen tudtuk, hogy jó játékra lesz szükség, hiszen lendületes fiatal csapatuk remek játékerőt képvisel a bajnokságban, nem véletlenül állnak a tabella 2. helyén. Az előzetes várakozásoknak megfelelően egy igazi ki-ki meccset játszottunk, ahol még az utolsó pillanatban sem lehetett biztos egyik csapat sem a mérkőzés végkimenetelét illetően. Itt is hátrányból sikerült végül egalizálni Furka Júlia jóvoltából, és bár mindkét oldalon adódott lehetőség a győztes találat megszerzésére, végül igazságos 1:1-es döntetlen született egy végletekig kiélezett színvonalas mérkőzésen.

Jövőre folytatjuk, Hajrá Dévaványa!