Fájó vereség idegenben

Szombaton a Miskolci Vénusz otthonában 4-2 arányban szenvedtünk vereséget.

Különösen bosszantó, hogy nem sikerült pontot szereznünk, hiszen a mérkőzés jelentős részében domináltunk, és futószalagon szállítottuk a helyzeteket.

A befejezéseknél azonban most nem volt meg a kellő higgadtság, és ahogyan az a fociban lenni szokott ez meg is bosszulta magát. Ellenfelünk két szerencsés találattal megszerezte a vezetést, azonban Furka Júlia szépségdíjas találatával sikerült a szépítés. A végig szoros mérkőzésen egy vitatható játékvezetői ítéletet követően a Vénusz újabb találatot szerzett.

Egy kivaló összjáték során egy szép Furka felpasszt követően Szabó Tünde tálalt remekül a kapu elé az érkező Molnár Kittinek, aki üres kapura nem hibázott. 3-2 állásnál, 6 perccel a játék vége előtt azonban jött a feketeleves. A végig kiélezett mérkőzésen egy újabb hibás játékvezetői döntést követően Molnár Kitti véleményét jutalmazta piros lappal a spori, így 2 percre emberhátrányba is kerültünk, ráadásul a mérkőzés fontos szakaszában. Jól mutatja csapatunk hozzáállását azonban, hogy itt sem adtuk fel, hiszen a Vénusz nem tudta kihasználni előnyét, illetve két ígéretes egyéni megmozdulás révén meglehetett volna az egyenlítés is.

Az utolsó percben egy védést követően a hazai csapat játékosa elé pattant a labda, aki nem hibázott és ezzel beállította a 4-2 es végeredményt. Bőven van bennünk hiányérzet, hiszen ebben a meccsben sokkal több volt. Ami a múlt héten bement a Bátonyterenye ellen, most bár sokkal szebb és jobb játékkal, de kimaradt a Miskolc kapuja előtt. Hosszú még a bajnokság, van lehetőség a javításra, így szomorúságra nincs okunk, főleg a mutatott játék alapján.

Vasárnap a Magyar Kupa keretében Paksra utazunk, ahol szintén nehéz mérkőzés vár ránk! Hajrá Dévaványa!