Eredményes játékkal rajtoltunk

Kevésbé látványos, ám annál eredményesebb játékkal rajtoltunk a Pest megyei női futsalbajnokság első felsőházi fordulójában.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően végig rendkívül szoros mérkőzések zajlottak a Monori Sportcsarnokban, sokszor egészen apró nüanszokon múlott a játék végkimenetele. Első ellenfelünk a CWarriors Pinkbull csapata volt, akikkel a félidőig teljesen nyílt sisakos küzdelem zajlott. Ez részben a sok pontatlanságnak, a rossz megoldásoknak és a csapnivaló befejezéseknek volt köszönhető, azonban a második félidőben megtört a jég, csapatkapitányunk Furka Júlia volt eredményes, majd Bereczi Dorina pillanatai következtek, aki némi szerencsének is köszönhetően további 2 találattal gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést.

[AdSense-A]

Egy hosszabb pihenőt követően az Amazon Foci SE II. csapata következett, akik bár a nap végén pont nélkül voltak kénytelenek elhagyni a pályát, a nap meglepetéseként két góllal is vezettek a bajnokesélyes Salgótarjáni VSE ellen. Ez is igazolja, hogy a felsőházi fordulókban nem igazán beszélhetünk már papírformáról, vagy kötelező 3 pontokról. Szerencsére a második mérkőzésünkön már egy fokkal összeszedettebb játékot tudtunk hozni, ahol Furka Júlia, valamint Zeller Anita találatainak köszönhetően 2:0 arányú győzelmet arattunk. Messze nem lehetünk elégedettek a pályán látottakkal, azonban összességében eredményes játékkal, kapott gól nélkül sikerült begyűjtenünk a 6 pontot ezen a napon, mellyel a tabella 3. helyére léptünk fel. A hozott pontokban való hátrányunkat tekintve ezért mindenképp dicséret illeti a lányokat. A következő fordulóban ennél sokkal meggyőzőbb játékra lesz szükségünk, hiszen a Salgótarján mellett a másik favorit Kelen Sc-vel találkozunk. Mellettük még az Amazon Foci SE I. csapata lesz az ellenfelünk. Hajrá Dévaványa!