Derbi hangulat – Ványa siker

Vasárnap este 18:00 órától a Miskolci Vénusz csapata volt a vendégünk a Gyomaendrődi Varga Lajos Sportcsarnokban a női NB II. futsal bajnokság 17. fordulójában.

A szezon eddigi egymás elleni összecsapásai mindig izgalmas mérkőzéseket hoztak, melyek rendre hazai sikerrel zárultak.

Már előzetesen is rangadóra lehetett számítani, ennek teljes tudatában léptek pályára az együttesek, hiszen mindkét csapat célja a dobogó. A kezdéssel ismét meggyűlt a bajunk, ellenfelünk egy kipattanóból a 2. percben megszerezte a vezetést, melyet az egyre jobb formába kerülő Molnár Kitti egalizált egy remek szabadrúgásból. A 9. percben Szabó Tünde Imola módosította 2:1-re az állást, melyre azonban még az első félidőben volt válasza a Vénusznak, így 2:2 félidei eredménnyel vonultak a csapatok az öltözőkbe.

A második félidőt álomszerűen kezdtük, előbb Kurai Nikolett iramodott meg a szélen és lőtte ki szépen a hosszú alsót, majd Furka Júlia érkezett tanítanivalóan egy beadásra és bombázott a vendég kapuba. Ezt követően Molnár Kitti kapott remek indítást, melyet higgadtan értékesített, ezzel 3 gólra növelve előnyünket 8 perccel a mérkőzés vége előtt.

A találkozó egyik főszereplője Szabó Niko volt, aki valósággal parádézott a kapuban, két kezünkön kevés lenne megszámlálni kapusunk bravúros védéseit, ezzel oroszlánrészt vállalva a mai sikerből. Ellenfelünk ugyan még szépíteni tudott egy mutatós góllal, azonban a győzelmünk nem forgott már veszélyben, így 5:3-as végeredmény mellett sikerült itthon tartani mind a három pontot. A pandémia miatt nagyon sajnáljuk hogy a szurkolók nem láthatták a meccset, mert jó iramú mérkőzés volt szép megoldásokkal.

Hajrá Dévaványa!