3 pontot és tabella elsőséget hozott a Mikulás

Pontatlan első után, koncentrált második félidei játékkal tartottuk itthon a 3 pontot a Miskolci Vénusz csapata ellen. A mérkőzésen az előzetesen jósolt derbi hangulat érvényesült, amiből az első játékrészben a Miskolc csapata jött ki jobban.

Egy kisebb kavarodást követően az 5. percben váratlan szituációból szerezték meg vezető találatukat a vendégek. Folyamatosan adódtak helyzetek az egalizálásra, de az első 20 percben rendre kihagytuk a lehetőségeinket. A szünetben aztán Tanács Zoltán edzőnk „ráncba szedte” a csapatot, és úgy küldött bennünket pályára, hogy koncentrált játékkal meg fogjuk tudni fordítani a mérkőzést.

A második félidő elején a játékba kiválóan beszálló Kovács Kitti értékesítette higgadtan Balogh Blanka remek labdáját, ezzel 1-1 állt az eredményjelző táblán. Az újabb Dévaványai találatokra sem kellett sokat várni, előbb a 30. percben Szabó Tünde Imola lőtte egyből a kapuba Kurai Nikolett átadását, majd 1 perccel később Furka Júlia kapott remek indítást újfent Balogh Blankától, aki egy az egyben vezethette kapura a játékszert, és ezúttal sem hibázott. A 3-1 megnyugtatta a csapatunkat, lényegesen jobb második félidőt produkáltunk.

A védekezésben ezúttal is remekelt Nagy Zita, valamint két kapusunk Szűcs Trixy és Szabó Niko, akik számtalan mentést produkáltak a 40 perc alatt. Az I-re a 37. percben került fel a pont, amikor egy kontratámadás végén Kurai Nikolett guríthatott az üres kapuba Balogh Blanka önzetlen átadását követően, aki egyébként 3 gólpasszal járult hozzá a csapat sikeréhez.

Összességében az egész csapat nagyot küzdött és egy jó erőkből álló Miskolcot sikerült legyőznünk magabiztos második félidei játékkal. Jelenleg 3 győzelemmel 1 vereséggel, valamint a mezőny legjobb 11-es gólkülönbségével vezetjük a tabellát!

Kivétel nélkül minden csapat rendelkezik elmaradt mérkőzésekkel, így messzemenő következtetéseket nem kell levonni a jelenlegi helyezésekből, azonban mai sikerünk az eddigi listavezető ellen mindenképpen biztató a jövőre nézve.

Hajrá Dévaványa!

Oldalunk egyébként jubilál, hiszen ez a 100. bejegyzésünk