Mazsorett sikerek- Akikre büszkék lehetünk!

A Dévaványai Sportegyesület Ametiszt Mazsorett Csoportja, valamint a Dream Team Mazsorett Csoport az elmúlt három hétben két – színvonalában kiemelkedő – táncversenyen szerepelt.

2021.Október 23-án Balatonfüreden rendezték a Magyar Látványtánc Sportszövetség XI. Látványtánc Európa Bajnokságát. A csoport a kétszeres magyar bajnoki cím büszke tulajdonosaként jutott be az Európa Bajnokságra. Az első forduló Budapesten volt május végén, a második fordulót Balatonfüreden rendezték júniusban. Mindkét válogatón nagyon magas pontszámmal jutottak tovább a produkciók. A felkészülés időszakában hetente több alkalommal próbáltak a lányok, elsősorban hétvégén, nem egyszer hat órában folyamatosan.

Rendkívül büszke vagyok a csoportjaimra, mert senki nem hiányzott a próbákról, mindenki lelkiismeretesen és rendkívüli fegyelemmel készült a megmérettetésére.

Az Európa Bajnokságon mindkét tánc I. helyen végzett. Musical kategóriában sétapálcával táncoltak, míg mazsorett kategóriában formációban két eszközzel: zászlóval és két bottal forgattak a lányok.

November 13-án, szombaton az Év Tánca Nemzetközi Minősítő és Díjkiosztó Táncfesztiválon születettek csodaszép eredmények. Gyerek kategóriában az egyik tánc arany, míg a másik kiemelt arany minősítést szerzett, valamint a legjobb koreográfiáért járó díjat is megkaptuk. Junior kategóriában szintén két tánccal neveztünk és ezüst minősítést kaptunk. A DreamTeam csapata egy ezüst egy arany és egy kiemelt arany minősítést táncolt össze. Emellett legjobb koreográfiáért járó díjat kapott, valamint elnyerte az Év Tánca legjobb táncosai kupát is.

A csoport oktatójaként rendkívül büszke vagyok a lányokra, a kitartásukra, a lelkesedésükre, valamint a szülők állandó támogatására. Minden dicsőség és büszkeség őket is megilletti, hiszen időben és anyagiakban is bőven hozzájárultak a csoport sikeréhez.

Gratulálok nektek : Csontos Lilla, Gyányi Abigél, Csordás Zita, Fehér Vivien, Nagy Laura, Bere Gréta, Nagy Petra, Szilágyi Norina, Kovács Cintia, Kovács Jázmin, Nagy Dorka, Sóti Anna, Kádár Petra, Mohácsi Leila, Kovács Hanna, Vilicsku Fanni, Földi Bernadett

Szabó Lászlóné mazsorett oktató