Szondázzák a megyei foci szereplőit

Napra pontosan egy hónapja nem játszhattak az egyesületek hivatalos bajnoki mérkőzéseket a megyei labdarúgásban. Az eltelt időszakban mindenki megtapasztalta a járvány hatásait, láthatta mi történik Európa más országaiban, a civil életben, illetve a labdarúgás területén is.

A bajnokságok folytatására/befejezésére alapvető hatással van, hogy az UEFA meddig tudja tovább nyújtani a június 30-ig tartó 2019-20-as évadot, mikor kezdi meg a jövő évi Bajnokok Ligája és Európa Liga küzdelmeit, hiszen a nemzeti szövetségeknek azt megelőzően nevezniük kell a csapatokat. Amennyiben ez az időszak kitolódik, és júliusig vagy augusztusig befejezhetőek a Nemzeti Bajnokságok küzdelmei, úgy az NB-s szintű osztályokban a zöld gyepen hirdethetnek győzteseket, azaz lehetnek bajnokok, feljutók és kiesők.

Ebben az esetben is felmerülhet a kérdés, hogy az amatőr bajnokságokkal kapcsolatban mi történhet, hiszen a labdarúgás ezen szegmensét – nem profikról lévén szó – másképpen kell kezelni. Az MLSZ Békés Megyei Igazgatósága ezért is készített el és ajánlott ki az amatőr foci szereplőinek egy „hangulatfelmérő” űrlapot, melynek segítségével pontosabb képet kaphat az érintettek véleményéről, hogy ők vajon miként látják a közeljövőt.

Forrás: Bmsextra.hu