Nem bírtunk a rutinosabb Szeghalommal

A kvalifikációs labdarúgó-bajnokság 6. fordulójából elnapolt találkozót pótoltak szerdán felnőtt labdarúgóink. A szeghalmiak Magyar Kupa szereplése miatt eredetileg augusztus végén kellett volna lejátszani a mérkőzést, amit mi október 7-re módosítottunk. Akkor még nem tudttuk, hogy a kék-fehérek Szolnok elleni párharca kényszerű okok miatt elmarad és az MLSZ éppen akkorra írja ki az új időpontot, ezért kellett egy héttel előrehozni, ami igen rosszul jött ki nekünk, hiszen többen az első időpontra intéztek maguknak szabadságot munkahelyeiken.

Emiatt csapatunk meglehetősen tartalékos felállásban fogadta a vendégeket. Ennek ellenére az első félidőben jól tartottuk magunkat, két nagy lehetőséget is kihagytunk, a szeghalmiak viszont a hajrához közeledve, nyomban értékesítették az első adódó lehetőségüket. Annak ellenére, hogy a félidő vége előtt a reklamáló Darányi két gyors sárga lapot követően a kiállítás sorsára jutott, szünet után a látogatók kezdeményeztek többet.

Amikor a mezőnyben kiegyenlítettük a játékot, egy kontrából megkaptuk a második gólt, az első labdaérintéséből betaláló Baksai révén. Ennek köszönhetően a végjáték már nem tartogatott izgalmakat, közvetlenül a lefújás előtt pedig Urbán volt eredményes.

Békés Megyei Kvalifikációs Bajnokság

C-csoport, 6. forduló

Dévaványai SE–Szeghalmi FC 0–3 (0–1)
Dévaványa, 100 néző
Vezette: Barta Tibor.
Gólszerző: Tatár (35.), Baksai (76.), Urbán (92.).
Piros lap: Darányi (42.).
Jók : Az egész hazai csapat ill. Vincze , Tatár, Paulik,

Dévaványa: Sági – Gál, Horváth B. (Séllei Z.), Adamecz, Katona, Feke, Papp D. (Nyíri A.), Szabó E., Marton, Papp K., Kató. Edző: Bereczki Árpád.

Szeghalom: Kapusi – Tatár, Vincze L., Gedó, Nagy M., Takács, Paulik, Seres, Wéber, László L., Darányi. Cserék: Baksai, Tófalvi, Csősz, Zsila, Balogh R., Urbán. Edző: Hajdu Csaba.

Bereczki Árpád:– A sok hiányzónk ellenére, fiatal játékosaink nagyon jó játékkal rukkoltak ki. Ha a befejezeseknel pontosabbak vagyunk meglepetést okozhattunk volna. Ezen az úton megyünk tovább.

Hajdú Csaba:– Kiváló minőségű pályán, jó csapaton sikerült felül kerekednunk. Kár a sok színes lapért, nem volt benne a mérkőzésben!

Képgaléria