Megvan mikor indul a Megyei fociidény

A Magyar Labdarúgó Szövetségben csütörtökön a következő bajnoki esztendő dilemmái is terítékre kerültek a területi igazgatók aktuális ülésén. Az amatőr szekcióval kapcsolatos terveket a szervezet új sportigazgatója, Barczi Róbert vázolta fel a sportági vezetők számára.

– A csapatoknak két lényeges dátummal tudok szolgálni – mondta a Bmsextra érdeklődésére Szpisják Zsolt megyei igazgató.

– Az egyik a nevezési határidőre vonatkozik, amely valamennyi NB-s és megyei osztályban július 3-án jár le. A másik az új bajnoki idény rajtját érinti, ami a szövetség elképzelései szerint, a létszámok ismeretében augusztus 15-én, vagy egy héttel később, augusztus 22-én indulhat. Ahogy az utóbbi években szokássá vált, a bajnokságok prológját a Magyar Kupa megyei selejtezői jelenthetik, mely a korábbi lebonyolítási rend szerint zajlik majd augusztus elejétől, de arra csak az I. osztályú együtteseknek kötelező nevezniük.

A szezon indítása kapcsán az igazgató arra is felhívta a csapatok vezetőinek figyelmét, hogy a sportorvosi alkalmassági engedélyek érvényesítését ne mulasszák el az említett dátumokhoz igazítani. Nem árt már most fix időpontot kérniük a területileg illetékes sportorvosoktól, hogy a versenyengedélyek esetleges hiánya miatt ne kelljen csúsztatni az előzetes programot.

A Bmsextra kérésére a megye I. osztály létszámbővítésének pillanatnyi állapotára is kitért Szpisják Zsolt.

– Változatlanul azon küzdünk, hogy tizennégy csapatos legyen a mezőny, illetve az alárendelt többi csoport is. Egyelőre az érintett csapatok térfelén pattog a labda, minden érdekelt vezetővel személyesen is elbeszélgetek a jövő hét végéig, első lépésként ugyanis velük kell megteremtenünk a létszám optimalizálását, azt követően tudunk csak lépni egy szintet az MLSZ felé, ha már konkrét szándéknyilatkozatokkal rendelkezünk a klubok részéről – tette hozzá az igazgató.

B. M.