Felnőtt csapatunk győzelmét követően, a megye I.-ben folytathatja tavasszal

Mérkőzés előtti melegítés Fotó: Papp Sándor

Az őszről bepótolt mérkőzést játszott csapatunk a Békéscsabai 4-es honvéd utcai műfüves pályán, a csütörtökön lesett 10 centiméter hó miatt kellett a mérkőzést el vinni Békéscsabára, mivel ott volt legközelebb szabad pálya.

A mérkőzés 17 órakor kezdődött Telek András játékvezető sípszavára. A mérkőzést a ványai csapat kezdte lendületesebben, a vendég Kétegyháziak a megszerzett labdával a két elől lévő csatárukat, Piti Lászlót és Radnóti Lászlót próbálták meg helyzetbe hozni.

4.perc  a Kétegyházi Dehelán Gergő 30 méteres lövése a felső lécről pattant vissza a mezőnybe.
7.perc Szabó Erik 20 méteres lövése csattant a felső lécen, ami szintén vissza pattant a mezőnybe.
10.perc Horváth Bence 11-es  pontra bepasszolt labdáját Kéki Csabi futtából kilőtte a kapu hosszú sarkát, 1 – 0 Dévaványának.
14.perc egy kiugratást követően Kató Benedek vette át hosszan a labdát, így a Kétegyházi kapus Farkas Zsolt megszerezte a labdát, oda lett a nagy helyzet.
19.perc  egy kiugratásnak szánt labdát Farkas Zsolt kapus szerzett meg, amit pontatlanul a 45 méterre álló Kató Benedekhez rúgott, aki a labda átvétele után 40 méterről egyből vissza emelt a kint álló kapus felett, de a labda a jobb oldali kapufáról a mezőnybe pattant vissza, így Kétegyháziak felszabadítottak.
27.perc Horváth Bence 16 méterről takarásból leadott lövését Farkas Zsolt kapus nagy bravúrral szögletre tolta. 32.perc a Ványai 16-oson belül Piti László került a fűre, de a játékvezető intett hogy mehet tovább a játék, amit a Kétegyháziak nehezményeztek Piti Lászlóval az élen.
35.perc Gulyás Gergő lőtt 20 méterről, de a nem túl erős lövése a kapu közepén álló Szász Dávid kezében köttött ki. 38.perc Szabó Erik 16 méteres lövése 20-30 centivel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.
42.perc  jobb oldali beadás után a rövid ötösön álló Szabó Erik a rövid kapufa belső éle mellé lőtte a labdát 2 -0 Dévaványának.

Második félidő:  46.perc  egy Kétegyházi helyzettel kezdődött, amit Szász Dávid védett.
55.perc 20 méterről Marton Lajos elvégzett szabadrúgása ment kapu fölé.
62.perc ismét szabadrúgáshoz jutottunk 22 méterre a kaputól, amit ezúttal Papp Krisztián csavart el a sorfal fölött, de a rövid felső sarokba tartó lövését Farkas Zsolt kapus nagy bravúrral szögletre ütötte.
66.perc bal oldali beadást Ernyes Róbert lőtt kapura, amit Farkas Zsolt kapus védett, a kipattanó labdát Kató Benedek lőtte el egyből, de nem sokkal kapu mellé ment.
73.perc  a Kétegyházi Radnóti Lászlót ugratták ki, aki a labda átvétele után, a 16  méteres lövése a Dévaványai kapuban kötött ki. 2 – 1.
76.perc Kéki Csaba jobb oldali beadását a hosszú oldalon érkező Kató Benedek lőtt kapufára.
78.perc egy újabb kiugratás után Radnóti László 18 méterről lőtt el keresztbe a kapu előtt centiméterekkel.
82.perc Kéki Csaba ugratta ki a csereként beálló Juhász Pétert, aki éles szögből leadott rövid felső sarkos lövését Farkas Zsolt kapus tolta szögletre.
86.perc egy bal oldali Marton Lajos beadást Kéki Csaba lőtt el 8 méterről egyből, ami Farkas Zsolt kapus kezében kötött ki.   
88.perc  egy bal oldali Kétegyházi szabadrúgást követően Piti László fejesét védte Szász Dávid.
90.perc egy vendég szögletet követően, a közepére belőtt labdát követően szabadítottak fel a Dévaványai védők.
92.perc egy rossz talajt fogást követően szenvedett bal boka sérülést a Kétegyházi Veder Márk akit a mérkőzést követően mentő vitt el.

Dévaványai SE–Kétegyházi SE 2–1 (2–0)
Békéscsaba, zárt kapuk mögött
Vezette: Telek András.
Gólszerző: Kéki (10.), Szabó E. (42.), ill. Radnóti L. (73.).

Dévaványa: Szász – Pap Á., Tóth M. (Feke), Papp K., Szabó E., Kéki, Marton, Katona (Gál), Kató, Horváth B. (Nagy Z.), Ernyes (Juhász P.). Edző: Bereczki Árpád.

Kétegyháza: Farkas Zs. – Veder, Bukor, Grósz, Igricz, Radnóti L., Tóth V., Dehelán, Fettik, Gulyás, Piti. Edző: Ardeleán Demeter

Bereczki Árpád: A mérkőzés 70. Percéig nagyon jól játszottunk sok helyzetet kidolgoztunk, a vendéggól megzavarta csapatomat és az utolsó 10 percen benne volt a mérkőzésben hogy a jól küzdő vendég csapat ki tud egyenlíteni! Mielőbbi gyógyulást kívánok a vendégek súlyos sérülést szenvedő játékosának!

Következő mérkőzés:

2021. Február 20. szombat 14:00 Dévaványai Seres István sporttelep

Dévaványai SE – Gyulai Termál FC