Felnőtt csapat 2020-as éve!

Sajnos rosszul kezdődött az év a labdarúgás számára is, a világjárvány miatt rendkívüli döntést hozott az MLSZ, azonnali hatállyal befejezettnek minősítették az amatőr labdarúgó szezont Márciusban! Csapatunk 17 mérkőzést játszott le a 2019-2020-as bajnokságban, a Megye 2 A csoportjában. Ebből 14 győzelem, 1 döntetlen, és 2 vereség volt a mérleg. A megszerzett 43 ponttal táblázat 2. helyén fejeztük be a csonka bajnokságot!

A 2020-21-es szezon nehezen kezdődött a felnőtt csapatunk számára, kezdte értékelését Bereczki Árpád edző! Több játékosunk jelezte, hogy játékára nem számíthatunk a későbbiekben, illetve a bajnokság kiírása is nagyon nehezen akart megtörténni a szövetség részéről, ezért csak pár héttel a bajnokság előtt tudtuk meg, hogy milyen osztályban és milyen ellenfelekkel kerülünk egy csoportba a következő szezonban! Szerencsére a távozó játékosainkat sikerült pótolni, több saját nevelésű játékosunk döntött úgy, hogy újra DSE szerelést húz, illetve az U-19-es csapatunkból többen előre léptek!

A bajnokság gyengén indult csapatunknak! A gyenge kezdésnek több oka is volt

  • a meghatározó játékosok távozása
  • a sok sérült, beteg
  • a munka miatt hiányzó játékosok
  • a csoportunkban szereplő, a megszűnés határán lévő 2 csapat, akik miatt előfordult, hogy 2 mérkőzésünk között 3 hét is eltelt játék nélkül.

A bajnokság „komolyságára” sajnos jellemző volt, hogy a 6 eddigi hazai meccsünkből 2 alkalommal csak csapatunk játékosai, a szurkolóink és a játékvezetők voltak jelen a mérkőzés kezdetén. Ellenfeleink nem jöttek el, és erről bennünket „elfelejtettek” értesíteni előre…

Rávilágít a szezonunk első részének gondjaira, a Szeghalom elleni hazai mérkőzésünk, ami a negyedik megállapított időpontban, egy szerdán került lejátszásra. Ez természetesen magasabb szinten biztos nem probléma, de nálunk az volt, és ezért nem kevesebb mint 10 játékosom nem állt a rendelkezésemre azon a mérkőzésen!

Az eddig lejátszott 10 mérkőzésünket két részre osztanám. Az első hat mérkőzés a fent leírt sok probléma miatt gyengére sikeredett. Ekkor 3 döntetlent értünk el, és 3 alkalommal vereséget szenvedtünk! Különösen az első két meccsen (3-3 és 5-5) elért két döntetlenünk fájó, mert azokat a meccseket könnyen meg is nyerhettük volna! Az utolsó 4 mérkőzésünk már sokkal jobban sikerült, hiszen két győzelem és két döntetlen volt a „termés”! Sajnos az élet újra közbeszólt, és a világjárvány erősödése miatt az alapszakaszból hátralévő két mérkőzést nem tudtuk lejátszani 2020-ban!

A pandémia miatt félbeszakadt bajnokságban a tíz lejátszott mérkőzésből két győzelem, öt döntetlen, és három vereség, így 11 megszerzett pont az eredményünk, ami az 5. helyhez elég (jelen pillanatban)! A kvalifikációs bajnokság első négy helyezettje, a tavaszi idényt a Megye 1-ben folytatja! Figyelembe véve a jelenlegi erőviszonyokat, az alapszakaszból hátra lévő két mérkőzésen nagy esélyünk van arra, hogy a 4. helyet megszerezzük!

Itt szeretném megköszönni a szurkolóink biztatását, akik sokszor elkísértek bennünket az idegenbeli meccseinkre is! Megköszönném még a vezetőségnek, illetve azoknak, akit segítsége nélkül nem működhetne ilyen szinten klubunk! Természetesen köszönöm játékosaim egész éves munkáját! Remélem jövőre magunk mögött hagyhatjuk a járványt, és sok jó mérkőzéssel tudjuk feledtetni ezt a viszontagságos 1 évet!

Alább a csapat kapitánya írja le gondolatait a mögöttünk hagyott „fél” szezonról!

Kéki Csaba: A bajnokság elején sajnos a sorsolás és külső tényezők miatt (az ellenfelek ki nem állása) nem indult jól a bajnokság számunkra! Az első nyolc fordulóban hétvégén csak egy hazai mérkőzésünk került lejátszásra és az sem úgy sikerült, ahogy azt elterveztük. A bajnokság első felében a játékkal és a hozzáállással is akadtak problémák, amit a csabacsűdi döntetlen tört meg. Ettől a mérkőzéstől kezdve jött rendbe minden, és ezután jöttek is az eredmények. Az őszi bajnokság végére lendült bele a csapat. Számunkra sajnos kár, hogy pont most szakadt meg a bajnokság a járvány miatt. Voltak mérkőzések amiket sajnálhatunk, hogy nem sikerült megnyerni, illetve volt, amikor szerencsénk volt. Összességében a célunk az első négy hely valamelyike lenne, amit az elmaradt meccsek pótlásával sikerülhet is elérni!