Újra megkezdték az edzéseket az úszók is

A járványügyi enyhítésnek köszönhetően az úszószakosztály tagjai is újra csoportos edzéseken vehetnek részt. Az edzések helyszíne a sportpálya, ahol főleg atlétikai jellegű edzésekkel pótolják a kiesett úszási lehetőséget. Örvendetes, hogy az edzéslátogatások aránya magas, a gyerekek lelkesen látogatják az edzéseket, akkor is, ha ott nem az általuk leginkább kedvelt úszósportot űzik.

A heti három futóedzés mellett, júniustól heti egy alkalommal Spinning® edzésen is részt vehetnek, a Kör úti Oxigen Gym edzőteremben. A Dévaványai Strandfürdő júliusi nyitásáig nélkülözniük kell a nagyobb számú úszóedzéseket. A következő héttől azonban, több mint 2 hónap kihagyással, újra lesz lehetőségük átjárni Gyomaendrődre, mivel az enyhítések egyik részeként, a szabadtéri vízforgatós medencék újra megnyithatnak.

Átjárni ugyan csak heti egy alkalommal lesz lehetőségük, és a jelenlegi időjárás sem kedvez a szabadtéri úszásnak, de ezzel együtt összesen heti öt edzési lehetőség áll a gyerekek rendelkezésére. Július hónaptól kezdődően amint a Dévaványán tartott úszóedzések feltételei adottak lesznek, a vizes edzések mellett, a jelenleg megtartott futó és Spinning® edzések sem maradnak el, a triatlon sportág felé nyitás jegyében. A nyár folyamán, ha a szabályozások nem tiltják, a már megszokott nyíltvízi úszóversenyekre és ezek mellett az arra fogékonyakkal triatlonversenyekre is szeretne eljutni a csapat. Továbbá terveik között szerepel egy úszótábor megvalósítása, és a IV. 24-órás úszás megrendezése a nyár folyamán.