Tornászaink országos elődöntőben a Diákolimpián

2022. február 18-án, a kecskeméti Lánchíd Utca Sport Általános Iskola sportcsarnokában került megrendezésre a Magyar Diáksport Szövetség szervezésében, a Diákolimpia-torna sportág országos elődöntője, melybe tornászaink közül 3 hölgy jutott be a területi döntőből.

A versenyen éles szemű, nemzetközi pontozóbírók előtt kellett bemutatkozni tornászainknak, továbbá az országos elődöntőbe bejutott legjobb, a sportág kiemelkedő tornászaival kellett megmérettetni magukat.

Az I. korcsoportban 60 gyermek mérte össze tudását a délelőtt folyamán, közöttük egyesületünket képviselve Nagy Dorka is. Korosztályának versenykiírása szerint szekrényugrást és talajgyakorlatot kellett bemutatnia a megszabott, kötelező elemekkel. Érmet ugyan nem zsebelt be, de korosztályában 17. helyen végzett, ezzel 43 gyermeket megelőzve az élmezőnyben végzett.

A délután folyamán további két tornászunkért izgultunk, akik a II. korcsoportban versenyeztek, nekik a szekrényugráson és a talajgyakorlatok mellett a gerendán is meg kellett mutatniuk tudásuk legjavát. Korosztályukban 58 versenyző mutatkozott be, ebből Laskai Dorottya 23. helyen, Szeleczki Imola 27. helyen végzett, így a mezőny felét meg is előzték. A lányok továbbjutását néhány tized pont bezsebelése akadályozta.

Büszkék vagyunk a lányokra, hogy első versenyszériájukat ilyen eredményesen indították. A megszerzett tapasztalatok, versenyrutin és élményekek már mindörökké velük, velünk maradnak és a jövőben ezt eredményeik és személyiségük fejlődésére használhatják fel.

Az elért eredményeket, az elszánt, tudatos és kimagasló szakmai munkát pedig tisztelettel és szeretettel köszönjük meg Hajtman Erika edzőnek!

SZÉP VOLT LÁNYOK! BÜSZKÉK VAGYUNK RÁTOK!

Laskainé Kiss Alexandra

szakosztály-vezető