Sok csapatot érint a licence kérelmi eljárás Békés megyében

A koronavírus miatt az élet a megyei fociban is megállt, az igazgatóságok már országszerte a következő bajnoki évet készítik elő. Ennek szerves részét képezi 2015-től az amatőr licenc kérelem.

Szpisják Zsolt, az MLSZ területi igazgatója Fotó: keleten.hu/Erdős Csaba

Erre eddig az NB III-as, illetve a megye I. osztályú bajnokságba nevezni szándékozó egyesületeket kötelezte az MLSZ, idén azonban a megye II. osztályú A-csoportos csapatoknak is be kell nyújtaniuk, mert a veszélyhelyzet miatt egyelőre nem ismert sem az idei, sem a jövő évi bajnokságok sorsa.

A szabályrendszer célja, hogy bizonyos kritériumok mentén egységes követelményrendszert teremtsen a bajnokságokba benevezni kívánó, és abban résztvevő sportszervezetek részére a gazdálkodási, az infrastrukturális feltételek és az alkalmazásban álló sportszakemberek tekintetében.

– Maga a benyújtásra váró dokumentáció egy adatlap kitöltéséből, üzleti- és szakmai terv elkészítéséből, továbbá éves egyesületi beszámolóból áll, amelyet április 10-ig az IFA (Integrált Futball Alkalmazás) felületén kell feltölteni a klubok kapcsolattartóinak. A harmadik vonalba nevezőknek az MLSZ-hez, a további érdekeltnek a megyei igazgatósághoz kell irányítaniuk a kérelmüket

– mondta el Szpisják Zsolt, az MLSZ területi igazgatója.

Ezt a folyamatot megelőzi a pályahitelesítési eljárás. Az erre vonatkozó kérelem határideje április 5-én jár le, és előre láthatólag a veszélyhelyzet megszüntetése után végzik el.

– Az érdekelt csapatok számára mindenképpen javasolt benyújtani a pályahitelesítési kérelmet, hiszen az jogvesztő hatályú. Aki nem teljesíti határidőre az előírt feltételeket és a pályahitelesítést, az hiába szeretne a megye-egybe, vagy az A-csoportba kerülni, nem tud. Valamennyi beérkező elektronikus levelet digitálisan iktatnunk kell ebben a témában, így az elkéső jelentkezéseket nem tudjuk figyelembe venni – ismertette a licenc kérelem legsarkalatosabb pontját az igazgató, aki a licenc eljárással kapcsolatos további teendőkről külön is tájékoztatta az érintett klubokat.

Bmsextra.hu