Nyári Focitábor 2022

2022.07.11-15. között került megrendezésre az idei DSE Nyári Focitábor, amely évről-évre egyre nagyobb létszámmal büszkélkedhet, hiszen az idén már 55 gyermek táborozott velünk. A fő irányvonal a foci volt, délelőtt és délután is edzésekkel, szabad és vezetett játékkal, technikai és állóképesség javító tréningekkel telt.

Az első napon az idő is nekünk kedvezett, edzésekhez, játékokhoz a legtökéletesebb volt. A kiadós reggeli után kezdődött az edzés. 5 csoportban, korosztályokra bontva a sporttelep minden szegletében folytak az edzések. U7-es korosztály: Németh Fanni, U9-es korosztály: Bereczki Dorina, Barna Sándor, U11-es korosztály: dr. Szitás László, U13-as korosztály: Barna Sándor, U15-ös korosztály: Tanács-Furka Júlia.

Dübörgött a tábor második napján is a sporttelep! A finom kakóscsiga után, tekeregve sorakoztunk az első edzéssorozathoz. U7 csapata játékos fogócskával kezdett, U9 csapata „maratoni edzést” tartott Sanyi bácsival, U11 csapata a pályán való tájékozódással próbálkozott, U13 lelkes kis csapata „profi” színtű edzést tartott, U15 csapata technikai és erőnléti feladatokat gyakorolt.

A finom hideg gyümölcsleves, nagyon jól esett a délelőtti energiavesztés után. A gyros tál minden gyerkőcnek ízlett. Tóth Geri nagymamája finom süteménnyel lepett meg minket! Nagyon szépen köszönjük kedvességét, felajánlását, munkáját! A délutáni edzés fénypontja a táborozók vs. edzők fergeteges mérkőzése volt.

A tábor harmadik napján beköszöntött az igazi nyár. Délelőtt a finom virsli után belecsaptunk az edzésekbe. Öcsi bácsi is csatlakozott hozzánk és szakmai tudásával színesítette a mai napot. Délelőtt finom bio sárgabarackot ettünk. A paprikáskrumpli és dinnye után strand és pihenés következett, illetve röplabdáztunk is, uzsonnára finom hotdogot ettünk.

A tábor negyedik napján reggeli után buszra szálltunk és egy csodaszép akadémia életébe tekinthettünk be, hiszen Gyulán látogattuk meg a Grosics Akadémiát. Egy teljesen fedett pályán rúgtuk a labdát, megnéztük az öltözőt, orvosi szobát, edzőtermet, lelátót. Ezután a kinti pályákat tekintettük meg. A fárasztó nézelődés után egy-egy sportszelettel kedveskedett nekünk a Grosics Akadémia. Ebéd előtt játszótér a Gyulai vár tövében, majd irány a Woodland Szabadidős Központ, ahol a kalandpályán és a további szabadidős attrakciókat teszteltük le. Az uzsi mellé Tóth Geri nagymamája és anyukája ismét finom sütivel kedveskedett! Nagyon hálásak vagyunk érte, köszönjük!

A tábor utolsó napján természetesen délelőtt csak a focié volt a főszerep, majd a délelőtt zárásaként az edzők összefoglalták a táborozóknak a héten tapasztalt teljesítményüket, s hasznos tanácsokat adtak a jövőre nézve. Öröm volt,hogy ennyi ügyes és szorgalmas gyermek csinálta végig a nehéz hetet.  A délelőtti szabad foglalkozás alatt Feke Dominik hihetetlen teljesítménnyel 650-nél is többet dekázott.  Ebéd után strandolás, foci, röpi, és pihi következett. Nagyon köszönjük Csordás Feri bácsinak a délutáni jégkrémezést!

Uzsira pizza volt és finom limonádé, a Buffaló Büféből nyalókát kaptunk, amit a táborzáró oklevél átadásakor kaptak meg a gyerekek. Köszönjük Milán és Gabi! A nap folyamán a gyerekek kérdőívben értékelték a hetes tábort.
A legjobb segítő kitüntetést Németh Fanni kapta egységesen minden csapattól.

A gyerekek szerint a legjobb játékosok:

U7 Borsós-Bodnár Tomika
U9 Mindenki
U11 Baráth Beni
U13 Feke Dominik
U15 Mindenki
A „Mit változtatnál meg, hogy még jobb legyen a tábor?” kérdésre a megfontolandó válaszok:
– két hét legyen és ottalvós
– semmit
A szervezők köszönik minden lelkes gyermeknek a kitartást, a szülőknek a bizalmat és a reggeli felkészítést!
Külön köszönet Milánéknak, Tóth Geri családjának, Csordás Ferinek, Varjú Árpinak, Laskainé Szandi néninek, Zorka Kuckójának, a Grosics Akadémiának, a diák segítőinknek: Dékány Lilinek, Ignácz Dórinak, Nagy Rékának, Kató Endrének.
Edzőinknek: Öcsi bácsinak, Julcsi néninek, Zoli bácsinak, Sanyi „Mester Isten”bácsinak, Dorinának, Fanninak.
Felnőtt segítőinknek: Anitának, Isának, Tominak és Mártinak.
Reméljük mindenki rengeteg élménnyel gazdagodott, és nem felejtitek el a rengeteg nevetést, közös vicceket, a meditációt és a játékos feladatokat!

Várunk benneteket jövőre is!