I. Nyári Kupa

2022.06.25-én szombaton első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre a Dévaványai Sportegyesület égisze alatt az I. Nyári Kupa elnevezésű leány utánpótlás labdarúgó torna.

A minibajnokság keretében lebonyolított tornán a hazai egyesület mellett, a Békéscsabai Előre SE két csapattal vett részt. A csapatok két körben mérkőztek meg egymással, mely során hibátlan mérleggel a Békéscsabai Előre SE II. számú csapat végzett az első helyen, a Dévaványai Sportegyesület a második, míg az Előre I. számú csapata a harmadik helyen.

[AdSense-A]

A nyári melegben szép megoldások, nagy gólok, kemény összecsapások is jellemezték a mérkőzéseket. Az eredményhirdetés után egy közös ebéddel zártuk a programot.

Szándékunk, hogy hasonló tornák megszervezésével felhívjuk a figyelmet a női utánpótlás fontosságára is, célul tűzve ki megyei bajnokság megszervezését a Magyar Labdarúgó Szövetség közreműködésével.

Köszönetünket fejezzük ki Csordás Ferencnek, aki személyes és anyagi segítségével oroszlánrészt vállalt a kupa lebonyolításában!

A torna díjazottjai:

Legjobb játékos: Grósz Szimonetta

Legjobb kapus: Szendrei Erika

Gólkirály: Kovács Petra

Legjobb hazai játékos: Szűcs Boglárka

Csordás Ferenc főtámogató és a torna gólkirálya Kovács Petra