Felkötötték a cipőt a Túzok Trail szervezői

A versenyt ugyan halasztanunk kellett egy évvel, de nem maradhatott sportolás nélkül a rendezvény napja. Mi főszervezők, a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközponttól indulva egy-egy futótáv lefutását vállaltuk, amely során érintettük a Hortobágy-Berettyó Templom-zugi szakaszát is.

A puszta változatos, szép arcát mutatta, a gyepeken vadvirágokkal, a mélyebb fekvésű területeken kisebb-nagyobb vízborításokkal találkoztunk, a már szinte kánikulai melegben. Elkelt a fiatal kerékpáros kísérők segítsége, akik a frissítőt hozták az út során.

A verseny előkészülete a következő egy évben halad tovább. A szervezők igyekeznek új ötletek beemelésével egy színvonalas sportesemény megrendezni 2021 június 26-án.

A jövő évi verseny során 5, 10  és 21 km-es futótávok, illetve 25 és 50 km-es kerékpáros teljesítménytúrák várják az érdeklődőket a Dévaványai-Ecsegi pusztákon. A Nemzeti Park legnagyobb, egyben legmozaikosabb, szikes gyepek és a Hortobágy-Berettyó folyó által uralt, szántókkal, facsoportokkal tagolt részterületén.