Dévaványa sportjáért 2020!

,,Dévaványa Sportjáért” elismerő cím átadása Nagy Ádám részére!

Egyesületünk edzője, Nagy Ádám rangos elismerésben részesült!

Szívből gratulálunk!

Ádám 1990-ben született Békéscsabán. Általános iskolai tanulmányait a Szügyi Dániel Református Általános Iskolában végezte el, a középiskoláit pedig a Péter András Gimnáziumban. Ezt követően testnevelő-edző szakon folytatta tanulmányait Egerben, az Eszterházy Károly Főiskolán. 2012-ben testnevelő-edzői diplomát, 2018-ban pedig okleveles testnevelőtanári és okleveles történelemtanári végzettséget szerzett Egerben. 2019-ben spinning instruktori képzést végzett, 2020. szeptemberében triatlon sportedzői vizsgát fog tenni. Jelenleg a szeghalmi Tildy Zoltán Általános Iskolában tanít testnevelést, történelmet és úszást, továbbá a Dévaványai Sportegyesület úszó-szakosztályának edzője. 

A sportok közül az úszás áll hozzá a legközelebb. Ezt a sportágat 2001 óta űzi. Az úszószakosztálynak 2003-as megalakulása óta tagja. Bodnár Tímea és Simon Metcalfe adta neki a követendő példát, amit magáénak érezve választotta a testnevelői, edzői pályát. 2011-től kezdődően vette át a szakosztály edzéseinek az irányítását, 2012 óta vezeti a szakosztályt, amely azóta számos térségi és országos elismerést tudhat magáénak. Célja többek között a triatlon sportág meghonosítása Dévaványán, továbbá a Túzok Trail terepfutó- és kerékpáros verseny megálmodója, egyik főszervezője. 

Sportolói tevékenysége:

Úszás sportágban nyíltvízi hosszútávúszó versenyeken szokott elindulni. 2012-óta rendszeresen versenyez 10-42 km es futóversenyeken, eddig 8 alkalommal teljesítette a maratoni 42 km-es távot. 2014-ben kezdett el triatlonozni, eddig 3 alkalommal teljesítette az Ironmant, ami 3,8 km úszásból, 180 km kerékpározásból, és 42 km futásból áll. Legjobb eredménye ezen a távon 11 óra 58 perc, amivel 2016-ban az országos bajnokságon a korcsoportjában 17. helyezést ért el. Jelenleg is az országos bajnokságra készül.