Czifrák Kende több sportágban is kiemelkedő

Czifrák Kende 2014.10.15-én született, birkózni 2018. júliusában kezdett a DSE birkozó-szakosztályában, Kovács Zsolt edző kezei alatt. Ez a sportág hamar megtetszett neki, így azóta töretlen lelkesedéssel heti 3 alkalommal, 2 órás edzéseken vesz részt. Kicsi kora ellenére már a kezdetektől komolyan vette ezt a sportot, amiből azóta is sok sok előnye származik. Az edzések során az erőnlét, a technikák fejlesztése mellett, önfegyelmet és koncentrációs tanulnak a gyerekek. Kende jelenleg gyermek II-es korosztályban versenyzik, a 2021. november 13-án Kecskeméten megrendezésre kerülő IV. Balla József emlékversenyen mindössze 7 évesen a dobogó legtetejére állhatott, és az aranyérmet büszkén vehette át. A közel 2,5 éves kemény munka meghozta eredményét, még nagyobb lendületet adott a további célok eléréséhez. Természetesen az elért eredmények Kovács Zsolt edző lelkiismeretes, kitartó munkája nélkül nem valósulhatnának meg.

A birkózáson kívül, az idei évben elég “nagynak” érezte magát, hogy a motocross sportban is kipróbálja tehetségét. Nyáron megkapta az első motorját, majd néhány óra “ismerkedés” után már a dévaványai motocross pályán rótta a köröket. Dévaványán többen motoroznak, kicsik nagyok egyaránt, így egy jó kis csapat alakult ki, akikkel akár egy-egy edzés alkalmával, akár egy versenyen együtt izgulunk, drukkolunk, nevetünk és büszkélkedünk. Szeretném kiemelni Rizmann József edzőt, aki idejét nem sajnálva, önzetlenül oktatja, egyengeti a kis bajnokok útjait.

Kendének kívánunk az eddigiekhez hasonló szép sikereket, kitartást és elszántságot mindkét sportághoz! Büszkék vagyunk rád Kende!

 

Laskainé Kiss Alexandra –koordinátor