Időjárás

Dévaványai futsalos fiatalok „csúcstámadása”

Egy új tehetséges generáció bontakoztatja szárnyait a Dévaványai Sportegyesület labdarúgó szakosztályán belül. 14-15 esztendős fiatalokról van szó, az Ugrai Csilla által irányított U15-ös futsal csapat ugyanis éppen a versenyrendszer piramisának „csúcstámadásába” kezd az előttünk álló vasárnap. Ahhoz, hogy eljuthassanak idáig, sikerrel kellett venniük a megyei döntőt a Békéscsaba 1912 Előre, a Termál FC és az Orosháza előtt, majd a regionális „selejtezőt” a Szajol ellen.

A nagykunsági alakult kétszeri legyőzése (7–0, 10–1) nyitotta meg számukra az utat a középdöntőbe, melyet az elmúlt szombaton bonyolítottak le Gyöngyösön, négy Kelet-magyarországi együttes részvételével. A körmérkőzéses tornán győzelemből, döntetlenből és vereségből is jutott egy-egy, de jobb gólkülönbséggel második helyen végeztek Ugrai Csilla tanítványai, ami az országos négyes finálé egyik helyét jelentette számukra.

A vasárnapi budafoki elődöntőben a jól képzett győri ETO Futsal fiataljai várnak a ványaiakra, akik megnyerték a nyugati középdöntőt. Bárhogy is alakuljon a megyei gárda további sorsa, a srácok letették névjegyüket a sportág asztalára.

A középdöntő eredményei: Gyöngyös–Tarpa 1–4, SZEOL SC–Dévaványa 5–3, SZEOL SC–Gyöngyös 5–1, Tarpa–Dévaványa 3–3, SZEOL SC–Tarpa 7–2, Dévaványa–Gyöngyös 5–2.

Végeredmény:
1. SZEOL SC 9 pont,
2. Dévaványa 4 (11–10),
3. Tarpa 4 (9–11),
4. Gyöngyös 0.

A dévaványai csapat névsora: Diós Benedek, Stranszki Zsolt, Nagy Zoltán, Tölcsér Rajmund, Kovács Bence, Kovács Zoltán, Papp Dávid, Juhász Péter László, Kató Benedek. Edző: Ugrai Csilla.

Bmsextra - Papp Sándor