Füzesgyarmat - DSE mérkőzés beszámoló

Időjárás

Füzesgyarmat - DSE mérkőzés beszámoló

Szombaton Füzesgyarmatra látogatott csapatunk! A mérkőzés jól kezdődhetett volna mert a 20.mp-ben egy jobb oldali támadás után Petneházi Sanyi 20m-ről a felső lécet találta telibe. Ahogy lenni szokott a 3. percben bal oldali szögletet követően olyan 12 m-ről fejelt egy hazai védő a hosszú oldalról a labda ívesen a felső lécre onnan az oldalsó kapufára pattant, majd a közben már oda érő kapusunk lábfejére esett onnan pedig a hálónkban kötött ki 1-0. (iszonyatosan peches gól volt)

Csapatunknak ez a peches szituáció sem szegte kedvét mert az utóbbi hetek messze legjobb játékéval rukkolt ki, a 23.percben nagyon közel is álltunk az egyenlítéshez, amikor is Marton Lajos tört be bal oldalról a gyarmati büntető területre, két szép csel után elfektetett két védőt is,de lövés helyett a kaputól 10m-re újabb cselt próbált amit blokkoltak a védők. (a legnagyobb helyzetünk ez volt) 

A 45. percben egy bal oldali labda vesztés után meg kontrázta csapatunkat a bajnok aspiráns, középen vezették rá rutinos védőnkre Kálai Bélára a labdát aki csak szabálytalanul tudott szerelni járt a jogos büntető, amit be is rúgtak 2-0 (rosszabbkor nem is jöhetett volna) A második félidő viszont teljesen más képet mutatott mint az első, csapatunkat láthatóan megfogta a második hazai gól. Az 50. percben egy jobbról elvégzett szabadrúgást fejeltek a hálónkba 3-0 ezzel végképpen eldőlt a meccs sorsa.

Sajnos a 3. bekapott gól után csapatunk őrült rohanásba kezdett, próbált mindenképpen gólt elérni,(szinte mindenki) aminek az lett a vége, hogy a labda vesztéseink után általában csak 2 vagy 3 védőnkre veszették a 4-en, 5-en,6-an a labdát, így csak idő kérdése volt és a gyarmatiak pontosságán múlott, hogy hányszor fejezik be pontosan a támadásokat. A 68. percben egy a védőinkről lecsorgó labdát lőttek a bal összekötő helyéről a kapunk jobb oldalába 4-0. A 76. percben egy hazai kontra után lőtték ki a jobb alsó sarkot olyan 25m-ről 5-0.

A 84. percben a nagy rohanásnak aztán meg lett az eredménye egy kapu elé lőtt labdára Marton Lajos reagált a leggyorsabban és közvetlen közelről a hálóba lőtt 5-1 Az utolsó pár percben még kaptunk két gól így 7-1 lett a vége. Összességében a sors fintora, hogy a szezon legjobb első félideje után szenvedtük el a szezon legnagyobb különbségű vereségét.

Az első félidő borzasztó pechesen alakult számunkra, ahelyett, hogy vezettünk volna akár 2 góllal az ekkor hátul labilis lábakon álló hazaiakkal szemben, a helyzeteinket nem váltottuk gólra, ellenben a hazai oldalon 2 helyzetből két gólt értek el. (2 pontrúgás) A második félidőben már nem volt kérdéses, hogy melyik csapat harcol a bajnoki címért. A hazai együttes a második félidőben mutatott játékával megérdemelten tartotta otthon a 3 pontot egy jó iramú, és közepes színvonalú mérkőzésen.